Mercedes-Benz

eSprinter Furgon

Mercedes-Benz eSprinter Furgon

Napredan pogon s iskušanim kvalitetama.

eSprinter predstavlja napredno rješenje Vaše mobilnosti ako Vaše vozilo prvenstveno prometuje planiranim gradskim rutama. Sa svojim učinkovitim električnim pogonom maksimalne snage 85 kW (116 KS) pouzdan je, ekonomičan i fleksibilan, baš kao što i očekujete od Sprintera već 25 godina.

eSprinter Furgon

Promišljena električna mobilnost.

Ako razmišljate o ulasku u svijet električne mobilnosti, brzo ćete utvrditi da ovdje nije riječ samo o vozilu na električni pogon. Zbog toga naši stručnjaci u dogovoru s Vama razvijaju individualan koncept za električnu mobilnost Vašeg poduzeća – naš ekosustav eVan. Tu se, među ostalim, ubrajaju uspostavljanje odgovarajuće infrastrukture za punjenje, servisa na licu mjesta i usluga povezivanja.

eSprinter Furgon

Najveći mogući doseg ili maksimalna nosivost – birajte.

U pogledu dosega ili nosivosti, svoj eSprinter možete optimirati sasvim u skladu sa svojim potrebama. Najprije odaberite kapacitet baterije koji Vam odgovara: iskoristivi kapacitet baterije od 35 kWh iz serijske opreme omogućava maksimalnu korisnu nosivost od cca 1.045 kg. Za duže vožnje odlučite se za iskoristivi kapacitet baterije od 47 kWh u dodatnoj opremi. Zahvaljujući kombiniranom sustavu punjenja (CCS) i opcionalnoj snazi napajanja od maks. 80 kW, eSprinter je fleksibilan i prilikom utovara. A za posebne zahtjeve određenih djelatnosti možete dobiti kompletna rješenja te rješenja nadgradnji i preinaka.

 Fleksibilnost u pogledu veličine baterije i mogućnosti punjenja.

eSprinter Furgon -  Fleksibilnost u pogledu veličine baterije i mogućnosti punjenja.

Za 20 minuta može se napuniti na 80 %*

Zahvaljujući kombiniranom sustavu punjenja (CCS), eSprinter nije izbirljiv na stanicama za punjenje i zidnim punjačima: jednako puni s maksimalnom snagom od 7,4 kW i izmjeničnom strujom (AC) kao i s maksimalnom snagom od 20 kW i istosmjernom strujom (DC). Opcionalnom snagom napajanja istosmjernom strujom od maks. 80 kW visokonaponska baterija (35 kWh) iz serijske opreme može se na stanici za brzo punjenje istosmjernom strujom napuniti s 10 % na 80 % za samo 20 minuta*.
Za punjenje se utikač kabela kombiniranog sustava punjenja jednostavno utakne u utičnicu kombiniranog sustava punjenja (Combo 2) u maski hladnjaka. Ako nisu dostupni zidni punjač ili stanica za punjenje, baterija se može napuniti i putem mreže za kućanstvo.

*Vrijeme punjenja baterije ovisi o infrastrukturi za punjenje.

Besprijekorna razina sigurnosti čak i s električnim pogonom.

eSprinter Furgon

Dobro zaštićen sustav visokog napona.

Električna laka gospodarska vozila Mercedes-Benz prolaze jednaka ispitivanja i sudarne testove kao i vozila s motorom s unutarnjim izgaranjem. Stoga su po pitanju sigurnosti na jedinstvenoj Mercedes-Benzovoj razini.
Pogonski sklop, visokonaponska baterija i visokonaponski vodovi zaštićeni su i smješteni u okviru. Zaštitna ploča s donje strane dodatno štiti sustav baterije od oštećenja. Svi su visokonaponski vodovi izvrsno izolirani.
Ako senzori za sudar prepoznaju tešku prometnu nesreću, u vozilu se odmah automatski isključuje napon.

Neograničen utovarni prostor zahvaljujući električnom pogonu.

eSprinter furgon - Neograničen utovarni prostor zahvaljujući električnom pogonu.

Gdje god postoji prijevoznički zadatak, tu je i Sprinter.

eSprinter pruža raskošnih 11 m3 utovarnog prostora. Dostupan je isključivo u standardnoj dužini (A2) s visokim krovom. Ponudu prostora ni na koji način ne ograničava električni pogon. Ovisno o veličini baterije, nosivost varira od 1.045 kg uz 35 kWh do 891 kg uz 47 kWh iskoristivog kapaciteta baterije. Za eSprinter također se može odabrati oprema s kojom se utovarni prostor može koristiti komfornije i sigurnije.

Napredni pogon u kombinaciji s iskušanom kvalitetom.

eSprinter Furgon -  Napredni pogon u kombinaciji s iskušanom kvalitetom.

Visokoučinkoviti elektromotor osvaja svojom velikom vučnom snagom i izrazito tihim radom. U usporedbi s motorom s unutarnjim izgaranjem, elektromotor ima osjetno veći stupanj učinkovitosti, gotovo je nečujan, a najveći okretni moment dostupan je već prilikom prve rotacije motora. Ako se struja za električno vozilo dobiva iz alternativnih izvora energije, pogon ne ispušta emisije. To elektromotor pretvara u ekonomičnu i ekološki održivu vrstu pogona u urbanim sredinama s trenutačno visokim stupnjem zagađenosti i sve strožim standardima emisija. Dodajmo i da je elektromotor u usporedbi s motorom s unutarnjim izgaranjem otporniji na habanje i zahtijeva manje održavanja.

Saznajte više