Mercedes-Benz

Sigurnost i komfor

Mercedes-Benz korporativna rješenja kombiniraju najbolju moguću zaštitu za vozače i putnike te komfor u vožnji koji pospješuje vožnju.
Prevencija, zaštita i reakcija. To su tri stupa integralnog sigurnosnog načela u Mercedes-Benzu. Najsuvremeniji sustavi daju upozorenja, nude pomoć u opasnim situacijama i štite Vas u kritičnim trenucima. Široka lepeza opreme omogućava vozačima da se osjećaju ne samo sigurnije nego i ugodnije te sposobniji za vožnju.

Integrirana sigurnost.

Vozače Mercedes-Benz vozila podržava niz sigurnosnih značajki u sklopu serijske i dodatne opreme. U skladu s Mercedes-Benzovom sigurnosnom filozofijom, dobivaju preventivna upozorenja, mogu brzo reagirati u opasnim situacijama i primjereno su zaštićeni u slučaju nezgode.

ATTENTION ASSIST

Čest uzrok nezgoda je kad vozač zadrijema, naročito na dugim putovanjima noću. Sustav ATTENTION ASSIST, razvijen u Mercedes-Benzu, koristi senzore kako bi prepoznao umor vozača u ranoj fazi i upozorio ga kad je vrijeme za kratku pauzu radi sigurnosti.

Inteligentni sustav svjetala

Intelligent Light System adaptivni je sustav prednjih svjetala koji se automatski prilagođava vremenskim prilikama, svjetlu i uvjetima vožnje. Na taj način imate dobro osvijetljenu cestu što Vam pomaže da ranije i točnije prepoznate opasnost – na primjer, u lošim vremenskim uvjetima ili kad je loša vidljivost. Adaptivni sustav pomoći za duga svjetla automatski prilagođava domet prednjih svjetala ovisno o udaljenosti od automobila ispred Vas ili od onih koji Vam dolaze ususret iz suprotnog smjera. Inovativna LED dnevna svjetla značajno povećavaju sigurnost čineći Vas uočljivijima ostalim sudionicima u prometu.

Aktivni sustav pomoći pri zadržavanju voznog traka

Aktivni sustav pomoći pri zadržavanju voznog traka vibracijama na upravljaču upozorava vozača čim sustav prepozna da je vozilo nenamjerno napustilo trak. To omogućava kamera smještena s unutarnje strane prednjeg vjetrobranskog stakla.

Tempomat za regulaciju razmaka DISTRONIC PLUS

Temeljen na najnovijoj radarskoj tehnologiji. Ovaj je sustav pomoći učinkovit način za prevenciju nezgoda. Tempomat za regulaciju razmaka koristi definirane postavke za regulaciju razmaka od vozila ispred kočeći dok se vozilo ne zaustavi (ovisno o situaciji u prometu).

Kočnica PRE-SAFE®

Inovativna kočnica PRE-SAFE® aktivira se kad prepozna opasnost od sudara s vozilom ispred te šalje vizualna i zvučna upozorenja vozaču kako bi ubrzala reakciju. Ako vozač ignorira upozorenja, ona se upućuju po drugi put, a kočnica se aktivira kako bi smanjila brzinu. U slučaju opasnosti, ona može i u potpunosti zaustaviti automobil.

Sustav PRE-SAFE®

Sustav PRE-SAFE® može aktivirati preventivne mjere u svrhu zaštite putnika u vozilu. To je omogućeno integracijom sa sustavom za pospješivanje kočenja BAS i elektroničkim programom stabilnosti ESP®, čiji su senzori u mogućnosti prepoznati potencijalno opasne situacije u vožnji i prenijeti te informacije elektroničkim kontrolnim jedinicama u djeliću sekunde.
Komfor koji pospješuje vožnju

Ugodno okruženje posebna je prednost za svakodnevne i duge vožnje. Povećani komfor doprinosi tome da se vozač bolje osjeća i lakše koncentrira na vožnju. U svakom Mercedes-Benz vozilu, brojne fino usklađene mjere povećavaju kondicijsku sigurnost, pomažući vozaču da održi mentalnu i fizičku izdržljivost za upravljačem.

Komfor sjedenja

Brojne prilagodbe vozačevog sjedala optimiraju komfor koji pospješuje vožnju. Među njima su sustav grijanja, klimatizacija sjedala i aktivna multikonturna sjedala.

PARKTRONIC

Ovaj sustav olakšava parkiranje i manevriranje. Kombinirani instrument pokazuje vozaču dovoljno veliko parkirno mjesto i pokrete upravljača potrebne da se na njega parkira.

Navigacija

Uz pomoć suvremene tehnologije puno je lakše postići poslovne ciljeve. Mercedes-Benz Vam nudi navigacijske sustave i potrebne informacije kako bi Vam omogućio da stignete brzo, sigurno i komforno.