Mercedes-Benz

Računovodstveni pregled poslovnog (operativnog) najma

Pregled financijskih usluga je informativan, sa trenutno važećim standardnim uvjetima. Za svakog pojedinog korisnika izrađujemo individualnu ponudu prilagođenu njegovim željama i potrebama.

Poslovni najam:
Poslovni najamPoslovni najam s jamčevinom i akontacijomPoslovni najam PLUS
Akontacija-sve veće od dozvoljene jamčevinemin. 20 %
Jamčevina20-40%20-40%-
Rok12-72 mj. za nova i rabljena osobna i laka gospodarska vozila12-72 mj. za nova i rabljena osobna i laka gospodarska vozila12-72 mj. za nova i rabljena osobna i laka gospodarska vozila
12-84 mj. za nove i rabljene kamiona i autobuse12-84 mj. za nove i rabljene kamiona i autobuse12-84 mj. za nove i rabljene kamiona i autobuse
Ostatak vrijednostiIznos jamčevine + PDVIznos jamčevine + PDVPrema definiranim tablicama otkupne vrijednosti
PDVObračunava se u mjesečnim najamninama te se PDV odbija kao pretporez (za obrt po načelu blagajne).Obračunava se u mjesečnim najamninama te se PDV odbija kao pretporez (za obrt po načelu blagajne).Obračunava se u mjesečnim najamninama te se PDV odbija kao pretporez (za obrt po načelu blagajne).
Karakteristike financiranjaObveze iz Ugovora ne povečavaju zaduženost u bilanci najmoprimatelja. Predmet najma amoritizira se u poslovnim knjigama najmodavatelja.Obveze iz Ugovora ne povečavaju zaduženost u bilanci najmoprimatelja. Predmet najma amoritizira se u poslovnim knjigama najmodavatelja.Obveze iz Ugovora ne povečavaju zaduženost u bilanci najmoprimatelja. Predmet najma amoritizira se u poslovnim knjigama najmodavatelja.