Mercedes-Benz

G-klasa.

Mercedes-Benz G-klasa

Legenda, najnovija verzija.

Dobro došli na kraj svijeta. Nova G-klasa već je tamo. Ona je posvuda. Nastavlja tradiciju automobila konstruiranog za najekstremnije uvjete. Za razliku od većine, G-klasa se osjeća dobro na mjestima  na koja drugi automobili neće ni stići. Kao da su ta mjesta stvorena posebno za nju. Zaputite se s nama na mjesta za kojima čezne mobilnost. Putovanje do nove G-klase.

Mercedes-Benz G-klasa

Jača od vremena.

Nekoliko inženjera u Stuttgartu i Grazu prije mnogo godina razvilo je potpuno novu vrstu DNK: DNK terenskog vozila – kultnog, robusnog i gotovo neuništivog. Konstruirali su dijelove čije funkcije ispunjavaju svoj cilj baš kao i nekad. Komponente koje su generacijama stvarale vlastiti karakter. Oblikovali su dizajn koji je prkosio kratkotrajnim trendovima, ne robujući modi. Bezvremensko vozilo koje će postati legenda – jače od vremena.

Mercedes-Benz G-klasa

Monolit probija svoj put.

Dina neumoljivo raste u visinu. Put preko pješčanih divova može se samo naslutiti. No, nova G-klasa ostaje ravnodušna. Prodire kroz teren stapajući se s okolinom i postajući jedno s prirodom. Snažno prolazi kroz pustoš, oblikuje prolaze u pustinji, kamenčić po kamenčić pomiče planine – u pravom smislu riječi. I onda se zaustavi. Uspjela je! Veličanstveno svladava teren, slavi svoju premoć. To je njena svrha. To je u njenoj prirodi. To je njena DNK.

Mercedes-Benz G-klasa

Ahoj.

G-klasa uvijek ide najkraćim putem. Čak i kroz vodu koja pršti za njom poput plimnog vala koji zapljuskuje obalu. Legenda utire svoj put kroz riječno korito. Tamo gdje ostali traže mostove, G-klasa odabire izravan smjer. Zahvaljujući maksimalnoj dubini gaza od 70 cm, nova G-klasa se stapa s elementom. Sve dok vozač s druge strane obale suhih nogu ne javi: kopno na vidiku!

Mercedes-Benz G-klasa

Stabilan bočni položaj.

Čovjeku zastaje dah. Pred nama su robusne geološke formacije i strme stijene. Zaklanjaju pogled, ali ne preprečuju put. Zahvaljujući niskom težištu, a samim tim i poboljšanim performansama u terenskoj vožnji, nagibi ne ometaju novu G-klasu pri upravljanju. Njena joj jedinstvena konstrukcija pomaže da neometano svladava i ekstremne kosine – čak do 35°. Nagnut ostaje jedino horizont.

Mercedes-Benz G-klasa

Lakši uspon nije moguć.

Prema vrhu se nagib znatno povećava. Vozilo zauzima krajnji položaj. Kroz vjetrobransko staklo vidi se još samo nebo. A ono je sve bliže. Međutim, nova G-klasa se uspinje dalje kao da ništa nije bilo, svladavajući vrh na najtežem mjestu. G-klasa je već generacijama potpuno predana svojim zadacima. Zahvaljujući stopostotnoj sposobnosti svladavanja uspona, uspone do 45° svladava uobičajenom suverenošću da bi se s druge strane mogla ležerno spustiti.

Mercedes-Benz G-klasa

Bezgranična prostranstva.

Kao da je priroda kumovala bogatom, prostranom interijeru nove G-klase. Zahvaljujući tome vozilo jamči najveći komfor čak i u najneudobnijem okruženju. Novi koncept  prostora G-klase primjer je prostranosti i udobnosti za sve putnike. Dizajn interijera također je napravio kvantni skok naprijed. Ljubitelji slobode i neobičnog dizajna  ovdje će pronaći oboje.

Mercedes-Benz G-klasa

Poboljšana, ali nepromijenjena.

Postoje trenuci u kojima se čini da je vrijeme stalo. Čovjek osjeti tiho strahopoštovanje. G-klasa je stvorena za takve trenutke. Nema dvojbe: ona je bezvremenska. To može zahvaliti svom karakterističnom dizajnu. Njen kut gledanja ostao je isti. Unatoč tomu što je vozilo gotovo u potpunosti prerađeno. Tako je, primjerice, nova G-klasa proširena za više od 12 cm i produljena za 5 cm. Veća unutrašnjost omogućava puno veći  komfor na osvajačkim pohodima svijetom.

Mercedes-Benz G-klasa

Postoje stvari od kojih ne odstupamo.

Nakon gotovo 40 godina došlo je vrijeme za temeljne odluke. Počevši od rukohvata – koji ostaje tamo gdje jest. Osim što je neophodan na terenu, uvelike pridonosi karakterističnom dizajnu interijera. Dio je jedinstvene DNK G-klase jednako kao i zamjenski kotač, kvaka te pokazivač smjera – ikonografija koja već generacijama utjelovljuje markantan vanjski izgled G-klase. Zadržana je i sklopka koja omogućava uspješno kretanje terenom – markantne tipke triju blokada diferencijala. Inače se dosta toga promijenilo: potpuno prerađeni dizajn interijera dosegao je novu razinu – najvišu. Pritom govor dizajna i proporcije u unutrašnjosti nesumnjivo otkrivaju da je ovo G-klasa: samouvjerena, uglata, kultna.

Mercedes-Benz G-klasa

Inteligencija na kvadrat.

Tko nema prirodnih neprijatelja na terenu, taj i na cesti želi biti predvodnik. Nova G-klasa oduševljava arhitekturom osovine s preciznim vođenjem kotača i preciznim upravljanjem te uslijed toga osjetno poboljšanim performansama na cesti. Usto, mnogo sustava pomoći omogućava još više sigurnosti na putu. Intelligent Drive dio je serijske opreme koji pretvara luksuzno terensko vozilo u najinteli-gentniju G-klasu svih vremena. A sve to za slučaj da se G-klasi ponekad pruži prilika da se dokaže  i izvan divljine.

Mercedes-Benz G-klasa

Veliki prasak u gradu.

Cesta se topi. Ili je to sjajan sloj koji stvara fontana? Novom modelu Mercedes-AMG G 63 to je  potpuno svejedno. Oduševljava svojim izražajnim dizajnom eksterijera. Izgled koji već u samom  početku daje do znanja: ovdje predvodim ja. Maska hladnjaka specifična za AMG, kotači dimenzija 55,9 cm (22") dostupni u dodatnoj opremi te markantan AMG Performance ispušni sustav s bočne strane kultnom predmetu daju njegov ekstrovertirani izgled. Pritom Mercedes-AMG G 63 ne radi razliku između lave i asfalta. Njegove performanse uvijek idu do granice. U terenskoj vožnji oduvijek je bio nedostižan. No, zahvaljujući suverenim voznim karakteristikama, ovaj gigant terenske vožnje oduševljava i u gradu. To ga i izvan divljine čini kraljem – u džungli velegrada.

Mercedes-Benz G-klasa

Gospodari svijetom.

G-klasa ne poznaje granice. Čak ni u interijeru. Iako se njen vanjski izgled promijenio tek neznatno, unutrašnjost nove G-klase postala je neprepoznatljiva. DNK ostaje ista i novom modelu Mercedes-AMG G 63: kut gledanja terenskog vozila dolazi do izražaja i u unutrašnjosti. Pritom vozilo ima osjetno više mjesta za sve putnike. Novodizajnirana sjedala s presvlakama od najfinije AMG ekskluzivne kože napa s romboidnim šavovima i plaketa „AMG” pružaju osjećaj zaštićenosti, a funkcija masaže omogućava opuštanje, kako u metropoli, tako i daleko od civilizacije.

Mercedes-Benz G-klasa

Iznimna pojava.

Div nježno klizi između nizova visokih zgrada. Unatoč silnoj snazi, nova G-klasa odlikuje se i znatno poboljšanim komforom u vožnji po cesti. Suverenost kojom se luksuzno terensko vozilo kreće gradom magično privlači poglede. Isto vrijedi i noću: vidjeti i biti viđen. Zbog toga nova G-klasa raspolaže inovativnom svjetlosnom tehnologijom. Prednja LED svjetla visoke učinkovitosti stvaraju ugodnu percepciju svjetlosti sličnu dnevnom svjetlu i načinu gledanja, na taj način potičući opušteniju vožnju po mraku. A sve to u dizajnu od kojeg zastaje dah, zahvaljujući kojem nova G-klasa uistinu privlači poglede.

Mercedes-Benz G-klasa

Hi, way.

Najavljuje je mukla tutnjava. Tlo podrhtava. Zrak vibrira. Zatim G-klasa skreće iza ugla. Pred njom se otvaraju kilometri autoceste. Ubrzava i brzo napreduje. Neuobičajen teren? Naprotiv! Tko vjeruje da je nova G-klasa samo na terenu u svom elementu, jako se vara. Na cesti brzo postaje jasno da luksuzno terensko vozilo ne zna za kompromis. Zahvaljujući novorazvije-nom podvozju AMG RIDE CONTROL i sportskom parametarskom upravlja-nju, novi Mercedes-AMG G 63 ostvaruje dojmljive performanse na cesti.  Dinamika i komfor na putovanju dostižu sasvim novu razinu, uzdižući užitak vožnji na razinu na koju su vozači G-klase na terenu već odavno navikli.

Mercedes me

Mercedes me connect:
Digitalne usluge za Vas i vašu G-klasu.

Mercedes me connect usluga umrežuje vas s vašim vozilom i pruža vam digitalne usluge, kao što su primjerice: status vozila na zahtjev, podatke o lokaciji...

Saznajte više