Mercedes-Benz

smart electric drive

07.09.2017

Došao je i taj trenutak: nova generacija električnih vozila osvojit će gradove. Novi smart electric drive modeli otvaraju novo poglavlje u povijesti urbane mobilnosti. Potpuno električni, bez štetnih emisija i s dinamičnim ubrzanjem koje oduševljava od samog početka. Užitak vožnje s četvrtom generacijom električnog pogona dostupan je ne samo na modelima smart fortwo coupe i smart fortwo kabriolet, već i po prvi put na modelu s četiri sjedala smart forfour.
Vrijeme punjenja važan je čimbenik kupcima električnih vozila, a novi smart electric drive i u tom području donosi poboljšanja. Svi su modeli opremljeni novim, snažnim ugrađenim punjačem u osnovnoj opremi. Stanica za punjenje, Wallbox ili kućna električna utičnica. Zahvaljujući aplikaciji „smart control” brojne se informacije o električnom pogonu mogu dohvatiti putem pametnog telefona, tableta ili osobnog računala, a funkcijama kao što su aktivacija klima-uređaja prije ulaska u vozilo ili inteligentno punjenje može se upravljati daljinski.
Kada su napunjeni do kraja, smart electric drive modeli u gradu nude domet do 160 km, što je dovoljno za vozikanje po gradu bez brige o stanju baterije.  Kako bi bili sigurni da ste uvijek puni energije za vožnje po gradu, smart electric drive modeli imaju niz inteligentnih rješenja – kao što je štedljivi ECO režim i predviđajuća na radaru bazirana rekuperacija energije, koja koristi energiju kočenja za punjenje baterije.
Modeli smart electric drive bolje su opremljeni od svoje braće s klasičnim pogonom jer na ploči s instrumentima imaju dodatni instrument s mjeračom struje i za prikaz statusa baterije ili se mogu na zahtjev dodatno opremiti paketom opreme za zimu s grijanim kolom upravljača za maksimalnu temperaturnu udobnost. Paket dodatne opreme za model s električnim pogonom vozilu daje upadljiv i izražajan izgled sa sigurnosnom ćelijom tridion i maskama vanjskih retrovizora u ekskluzivnoj „električno” zelenoj boji.
Pređite na zabavnu stranu uz smart electric drive!