Mercedes-Benz

Upoznajte S-klasu DIGITAL: "My MBUX"

20.07.2020

Na cesti budite kao kod kuće – luksuzna i digitalna S-klasa.
Još digitalnija i inteligentnija unutrašnjost s fokusom na ljudski faktor, najnovije tehnologije prikaza i MBUX za sve putnike, velike mogućnosti prilagođavanja, pojednostavljena intuitivna uporaba, dostupna dva različita head-up zaslona te čisti i luksuzni dizajn, samo su neke od ključnih značajki druge generacije Mercedes-Benz User Experience (MBUX) sučelja koja je doživjela svoj debi u novoj S-klasi. Sada i stražnji putnici mogu uživati i koristiti jednake bogate funkcije informacija, zabave i udobnosti kao i vozač i suvozač!
Niti jedna druga inovacija nije posljednjih godina tako radikalno promijenila način uporabe Mercedes-Benza kao MBUX (Mercedes-Benz User Experience) sučelje. Druga generacija ovog sustava koji ima sposobnost učenja doživjela je svoj debi u novoj S-klasi. Unutrašnjost vozila još je više digitalna i inteligentna jer su hardver i softver doživjeli veliku nadogradnju: jasni prikazi na do pet velikih zaslona, dijelom s OLED tehnologijom, olakšavaju kontrolu vozila i funkcije udobnosti. U fokusu je uvijek ljudski faktor. Mogućnosti prilagođavanja i intuitivne uporabe postale su još veće. To se svakako odnosi na stražnja sjedala, ali i za poziciju vozača.
Glasom upravljani asistent "Hej Mercedes" u mogućnosti je prepoznati još više dijaloga. Na primjer, određene radnje mogu se provesti čak i bez aktiviranja ključnih riječi "Hej Mercedes". To uključuje prihvaćanje telefonskog poziva ili prikaz navigacijske karte. ”Hej Mercedes" sada također može objasniti gdje se nalazi set za prvu pomoć ili kako spojiti pametni telefon preko Bluetooth veze. Zajedno s klasičnim unosom PIN-a, nova metoda ovjere autentičnosti osigurava visoku razinu zaštite. Kombiniraju se otisak prsta, prepoznavanje lica i glasa. To omogućuje pristup individualnim postavkama ili verifikaciju procesa digitalnog plaćanja iz vozila.
Međutim, jedinstvena značajka MBUX sučelja je njegovo umrežavanje sa širokim rasponom sustava vozila i senzorskih podataka. Na primjer, funkcija upozorenja u S-klasi prilikom izlaska sada koristi kamere za prepoznavanje da putnik želi izaći iz vozila. Ako se detektira drugi sudionik u prometu u mrtvom kutu, aktivno ambijentalno osvjetljenje postaje dio sustava upozorenja i trepće crveno. MBUX unutrašnji asistent provjerava je li dječja sjedalica pravilno učvršćena za sjedalo suvozača. Također se nadzire razina pažnje vozača. Ako se detektiraju znakovi mikro-sna, ATTENTION ASSIST funkcija upozorava vozača.
Nova S-klasa može se iskusiti sa skoro svim osjetilima – pogledom, osjetom i sluhom – dok nudi razne inovacije u područjima sustava pomoći u vožnji, zaštite i interakcije.