Mercedes-Benz

Upoznajte S-klasu DIGITAL #2: Inovacija inteligencijom

31.07.2020

Revolucionarna tehnologija u ovoj luksuznoj limuzini postavlja nove standarde u smislu sigurnosti i udobnosti, te olakšava vožnju zahvaljujući inteligentnim funkcijama. 
Bilo da se radi o zračnom jastuku ili ESP® elektroničkom programu stabilnosti, svaka generacija u povijesti S-klase postavlja nove sigurnosne standarde u svom odgovarajućem području.
Inovativne tehnologije često su postale novi standard, ne samo u Mercedes-Benzu nego u cijelom automobilskom sektoru. Još jednom, nova S-klasa, koja će svoju svjetsku premijeru doživjeti 2. rujna, podiže sigurnost i udobnost na potpuno novu razinu. To je prvi automobil na svijetu koji će biti opremljen zračnim jastucima za putnike na stražnjim sjedalima za njihovu zaštitu u slučaju prednjeg sudara. To traži potpuno različiti koncept nego u slučaju prednjih zračnih jastuka. U kombinaciji s remenskim zračnim jastukom, sigurnosnim remenom koji se može napuhati, S-klasa time postavlja nove standarde u smislu zaštite putnika na stražnjim sjedalima.
Mercedes-Benz razvija sve sigurnosne funkcije iz znanja koje je prikupljeno iz vlastitih istraživanja nesreća. Jedan primjer puta prema potpuno integriranom sigurnosnom konceptu, u kojem se sustavi aktivne i pasivne sigurnosti spajaju, je proširenje PRE-SAFE® Impulse Side funkcije u novoj S-klasi. Ova značajka koristi radarske senzore za identificiranje neizbježnog bočnog sudara. Po prvi put, sustav štiti putnike ne samo koristeći zračne jastuke u sjedalima radi pomicanja vozača i suvozača prema sredini vozila, nego istovremeno podizanjem cijelog vozila koristeći E-ACTIVE BODY CONTROL ovjes kako bi se udarac usmjerio prema krućim strukturama. PRE-SAFE® Impulse Side time proširuje mogućnosti aktivnog ovjesa, koji vožnju i upravljanje nove S-klase podiže na potpuno novu razinu.