Mercedes-Benz

S-klasa Cabriolet

25.09.2015

"Najljepša i najekskluzivnija S-klasa svih vremena."
Mercedes-Benz nastavlja s predstavljanjem noviteta, nakon 44 godine čekanja stigao nam je i najudobniji Cabriolet na svijetu. Sa šestim, ujedno i posljednjim modelom Mercedes-Benz je kompletirao svoju obitelj S-klase. Prvi put nakon 1971. godine predstavljen je otvoreni luksuzni Cabriolet za četvero.
S-Klasa Cabriolet opremljen je troslojnim mekim sklopivim krovom koji se ovisno o boji karoserije, nudi u četiri boje. Bez obzira na prilično veliku površinu, pomični krov od tkanine se otvara i zatvara za samo 20 sekundi. Automobil je luksuzno opremljen, a u unutrašnjosti dominira koža, drvo i metal.
Ističu se brojne prednosti koje ovaj model nudi putnicima u vožnji s otvorenim krovom . Od automatske zaštite od vjetra pod nazivom AIRCAP, sustava grijanja u visini vrata vozača i suvozača pod nazivom AIRSCARF i THERMOTRONIC inteligentne klimatizacije koja djeluje potpuno neovisno, bilo kod podignutog ili spremljenog platnenog krova.
Kupci mogu izabrati i dodatni paket opreme WARMTH COMFORT koji omogućava grijanje naslona za ruke, svih sjedala i multifunkcionalni volan. U ponudi je i sistem AIR-BALANCE kojim se putnički prostor može oplemeniti različitim mirisnim osvježivačima zraka
Osnovni model u ponudi je S500 Cabriolet sa motorom snage 455 KS i 700 Nm, Ako želite nešto jače, u ponudi je i snažniji model S63 AMG i S63 AMG 4MATIC sa motorom snage 585 KS i 900Nm. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h, dok ovom Cabrioletu do 100 km/h treba samo 3,9 sekundi.
S narudžbama se starta u prosincu, dok se prvi primjerci na ulicama mogu očekivati na proljeće 2016. godine. Najluksuzniji model u klasi otvorenih vozila biti će premijerno prikazan ovaj mjesec na IAA u Frankfurtu.