Mercedes-Benz

Novi Mercedes-Benz GLA

12.03.2020

Novi Mercedes-Benz GLA zaokružuje trenutačnu generaciju kompaktnih automobila iz Mercedes-Benza, a početak prodaje planira se za proljeće 2020. 
"Novi GLA utjelovljuje savršenu sinergiju između čiste ljepote i robusnih terenskih elemenata," tvrdi Gorden Wagener, glavni dizajner Daimler grupe. "S tim modelom guramo ovaj dinamični SUV u budućnost modernog luksuza."
Novi GLA je preko deset centimetara viši, sprijeda ima više prostora za glavu te značajno više prostora za noge straga od prethodnika. 
Uz standardno opremljen Active Brake Assist novi GLA je u mogućnosti reagirati - aktivirati autonomno kočenje - kada vozač to ne učini. Ima proširene funkcije Driving Assistance paketa sa funkcijom koridora u nuždi, manevrom skretanja, funkcijom upozorenja na bicikliste, na izlazak ili kada se u blizini detektiraju pješaci. 
Novi GLA osim što se uklapa u već uspješnu Mercedes-Benz SUV obitlej, sportski je orijentiran te u svoju strandardnu opremu uključuje Mercedes.Benz User Experience informacijsko-zabavni sustav. Sa snažnim i učinkovitim četiri cilindričnim motorima, najnovijim sustavima pomoći u vožnji s kooperativnom podrškom za vozača, MBUX informacijsko-zabavnim sustavom s intuitivnom uporabom kao i sveobuhvatnom ENERGIZING kontrolom udobnosti, novi model ima sve prednosti trenutačne generacije kompaktnih modela iz Mercedes-Benza.
Novi GLA koristi snagu četiri-cilindričnih benzinskih i dizelskih motora, koji su u potpunosti modernizirani uz značajno veće specifične snage, te poboljšanu učinkovitost i smanjene emisije.
4MATIC pogon na sve kotače 
Novi GLA se može opremiti i stalnim pogonom na sve kotače 4MATIC. U 4MATIC izvedbi novi GLA uključuje Off-Road Engineering paket kao dio standardne opreme. Za razliku od prethodnog modela, kod kojeg je aktiviranje bilo hidrauličko, u ovom slučaju spojka se aktivira elektri-mehanički. Ova sportska konfiguracija pogona na sve kotače vozaču omogućuje uporabu DYNAMIC SELECT prekidača kako bi utjecao na karakteristike 4MATIC pogona.