Mercedes-Benz

Novi Mercedes-Benz CLS

01.12.2017

Novi CLS pionir je novog dizajnerskog izričaja marke Mercedes-Benz, prepoznatljiv po svojim jasnim obrisima i diskretnim linijama. Njegov karakter obilježava okvir rešetke koji se širi prema podvozju i isturenom prednjem dijelu. Druge značajke obuhvaćaju široka, nisko postavljena prednja svjetla i dvodijelna stražnja svjetla. Dizajn istodobno održava bezvremensku auru prvog modela CLS koji je iz novog modela i segmenta brzo postao dizajnerska ikona. Svi su modeli CLS opremljeni novim motorima: sa šest cilindara u redu i s četiri cilindra u redu, u dizelskoj i benzinskoj inačici. Baš kao i njegovi prethodnici, novi CLS pršti samouvjerenošću i sportskim duhom uz uzoritu eleganciju: iznimno emotivno vozilo koje donosi impresivnu dugodometnu i akustičnu udobnost u kombinaciji s uzbudljivom tehnologijom bez premca. Model coupé s četvera vrata na tržište izlazi u ožujku 2018.
S trećom generacijom modela CLS, Mercedes-Benz sad snažnije no ikad gradi auru i jedinstven karakter svog popularnog modela: novi model ima čiste CLS gene s istaknutom linijom struka, ravnim bočnim linijama duž bočnih stakala i spušten ostakljeni dio automobila (vjetrobransko staklo, bočna stakla, stražnje staklo i stupovi između). Istodobno je tu još jedan primjer logične evolucije dizajnerskog izričaja „Sensual Purity”: oštri rubovi i linije koji su značajno smanjeni. I sve se to s lakoćom sjedinjava u tekuću obitelj modela Mercedes-Benz coupé s brojnim dizajnerskim značajkama.
Proizvodni program motora za CLS potpuno je nov. Prilikom plasiranja modela na tržište bit će dostupna tri modela motora sa šest cilindara: CLS 350 d 4MATIC, CLS 400 d 4MATIC, CLS d 450 4MATIC.
Sportski model CLS ima i udobnu stranu. Ovjes s funkcijom regulacije „AIR BODY CONTROL”, komande za veću udobnost „ENERGIZING” i najnovija generacija infotainment sustava s funkcijom „In-Car-Office”, s mogućnošću povezivanja pametnih telefona putem portala Mercedes-Benz Link plus dodatna opcija bežičnog punjenja. Dodirna podloga na središnjoj konzoli daje taktilne i akustične povratne informacije prilikom rukovanja brojnim praktičnim funkcijama i postavkama.
Standardna oprema modela CLS je kao i obično iznimno bogata: značajke koje treba istaknuti obuhvaćaju LED prednja svjetla visokih performansi, 18‑inčne naplatke kotača od lake legure s kombiniranim gumama, sustav za zadržavanje u prometnom traku, sustav za pomoć pri regulaciji brzine, 12,3‑inčni zaslon medijskog sustava, ukrasno osvjetljenje u unutrašnjosti, uključujući osvijetljene uvodnike zraka, usluge Mercedes me connect i komunikacijski modul sa značajkom LTE.
Novi CLS ima četverozglobni prednji ovjes i peterozglobni stražnji ovjes. Dinamički postavljen čelični ovjes za udobnu vožnju u osnovnoj je opremi. U dodatnoj je opremi dostupan ovjes „DYNAMIC BODY CONTROL” koji ima osnovnu sportsku postavku i uključuje mogućnost neprekidne regulacije amortizacije na prednjoj i stražnjoj osovini.