Mercedes-Benz

Nova Mercedes-Benz S-klasa

20.04.2017

Na izložbi Auto Shanghai nova S-klasa doživjet će svjetsku premijeru s nizom inovacija. Među istaknutim značajkama je potpuno nova ponuda jako učinkovitih motora s nizom novih tehnologija za elektrifikaciju pogonskog sklopa. Intelligent Drive tehnologije poduzele su još jedan korak prema autonomnoj vožnji. A neosporni lider u premium segmentu u smislu udobnosti i wellnessa, u unutrašnjosti postavlja nove standarde.
Za novu S-klasu planirano je nekoliko novih motora: linijski šest-cilindrični dizelski i benzinski motori kao i novi V-8 biturbo benzinski motor. Uz to, Mercedes-Benz planira plug-in hibrid s električnim dosegom od približno 50 kilometara. U isto vrijeme, svjetsku premijeru doživjeti će revolucionarne tehnologije, kao što su 48-voltni integrirani motor startera i električni booster kompresor.
Mercedes-Benz S 560 4MATIC donosi novi V8 s 469 KS i 700 Nm, 10 je posto štedljiviji od prethodnika, a opremljen je sustavom deaktivacije cilindara. S 63 4MATIC+ nudi AMG 4.0-litreni V8 biturbo motor sa sustavom deaktivacije cilindara. Raspolaže sa 612 KS i 900 Nm, više i od prve generacije S65 AMG, a do 100 km/h ubrzava za 3,5 sekundi. S65 AMG ostaje u ponudi, a sada nudi 630 KS i 1.000 Nm. U ponudi dizelaša su S350d s 286 KS i 600 Nm, te S 400d s 340 KS i 700 Nm. 
Ovaj top Mercedes-Benzov model poduzima još jedan veliki korak prema autonomnoj vožnji i Intelligent Drive tehnologije podiže na sljedeću razinu. DISTRONIC Active Proximity Control i Active Steer Assist sada pružaju još udobniju podršku vozaču kod održavanja sigurne udaljenosti i upravljanja. Brzina se sada namješta automatski prije zavoja i križanja.
MULTIBEAM LED prednja svjetla i ULTRA RANGE duga svjetla noć pretvaraju u dan. ROAD SURFACE SCAN, detekcija neravnina ispred vozila, te CURVE funkcija zakretanja u zavoju dodatne su jedinstvene značajke S-klase u segmentu luksuznih limuzina.
ENERGIZING kontrola udobnosti po prvi put na svijetu ulazi u serijsku proizvodnju: ova opcijska značajka povezuje razne sustave udobnosti u vozilu, kao što su klima uređaj, ambijentalno osvjetljenje, funkcije masiranja i mirisa i klijentima omogućuju konfiguriranje specifičnog ugođaja koji odgovara njihovom raspoloženju ili potrebama. To unaprjeđuje fizičku udobnost i performanse vozača na cesti.
Moderan luksuz u novoj S-klasi predstavlja manifest maksimalne kvalitete materijala i završne izrade. Status i tehnološka kompetencija sada su još više opipljivi. Svi modeli opremljeni su s novom prednjom maskom: izvedbe sa šest i osam-cilindričnim motorima u prednjoj maski uključuju tri dvostruke prečke kao i okomite trake u sjajno crnoj izvedbi. Limuzina s dugim međuosovinskim razmakom i V-12 motorom na prednjoj maski opremljena je s dodatnim kromiranim okomitim trakama.
U stražnjem dijelu ističu se nove LED lampe stražnjih svjetala s izgledom kristala.  
Prodaja nove S-klase počinje u srpnju a u salonima se očekuje na jesen ove godine.