Mercedes-Benz

Nova generacija A-klase

10.07.2015

Udoban kao nikad prije, dinamičan kao i uvijek.
S novom generacijom A-klase, Mercedes-Benz pomiruje sukobljene ciljeve sportskih performansi i udobnosti: sustavom DYNAMIC SELECT vozač može odabrati upravljački program koji je u stanju promijeniti karakteristike automobila u samo nekoliko sekundi - na dodir tipke A-klasa vozi u posebno udobnom, sportskom ili učinkovitom režimu.
Mercedes-Benz je također povećao raspon dostupnih motora. A 160 sa 75 kW (102 KS) je novi ulazni model. Novi prvak učinkovitosti je 80 kW (109 KS) snažan A 180 d BlueEFFICIENCY s emisijom CO2 od 89 g / km.
Upadljive linije, dinamički zakrivljene površine i linije prozora kao kod Coupea obilježavaju A-klasu izvana, prateći filozofiju dizajna senzualne jasnoće. Oblik novog prednjeg branika snažno se naslanja na konceptnu A-klasu iz 2011-te godine. Uz dijamantnu rešetku, nova prednja LED svjetla visoke učinkovitosti, novo dizajnirana stražnja svjetla te ispušne cijevi integrirane u odbojnik, nova generacija naglašava sportski duh i dinamičnost uspješne kompaktne klase.
Ploča s instrumentima cijevnog dizajna s visokokvalitetnom grafikom i galvanizirani prekidači nadograđuju kvalitetu unutrašnjosti kao i veliki, samostojeći i zaslon bez okvira glavne jedinice, koji je sada na zahtjev moguće specificirati i s većim zaslonom dijagonale 20,3 cm (8 inča). Nove boje i materijali, kao i nove obloge na ploči s instrumentima osiguravaju svjež ambijent. Nove značajke uključuju Sahara bež / crnu kožu u Exclusive paketu i novi dizajn sjedala s crvenim ili zelenim detaljima u Style paketu.
Opcijska LED svjetla visoke učinkovitosti i ambijentalna rasvjeta koja može biti individualizirana s dvanaest boja i pet razina intenziteta - raspon opreme A-klase je razborito proširen u mnogim područjima. Također nova je i dubina podešavanja jastuka sjedala do 60 mm - standardna značajka u svim paketima opreme.
Svojim dramatičnim dizajnom u stilu mega uspješnog MERCEDES AMG Petronas Formula 1 tima, poseban model "Motorsport Edition" posebno će se svidjeti ljubiteljima utrka. Mercedes-AMG A45 4MATIC također je profitirao od osvježenja. S najvećom snagom od 280 kW (381 KS) i najvećim okretnim momentom od 475 Nm, najmanji Mercedes-AMG je najsnažniji kompaktni sportski automobil na svijetu. Revidirani prijenosni odnosi, fino ugađanje aerodinamike i novi DYNAMIC SELECT sustav podižu ukupnu učinkovitost na višu razinu, ističući time pretenzije za vodstvom u ovom tržišnom segmentu.
Nova generacija A-klase može se naručiti od 3. srpnja 2015. Prva vozila će biti u prodajnim salonima krajem rujna ove godine.