Mercedes-Benz

Nova E-klasa - Najinteligentnija poslovna limuzina

11.01.2016

Mercedes-Benz s novom E-klasom čini veliki korak naprijed u budućnost. Deseta generacija ove poslovne limuzine uključuje stilski istaknute značajke s prepoznatljivim i emotivnim dizajnom te prvoklasnom unutrašnjosti. Nova E-klasa ujedno je i pozornica za svjetsku premijeru raznih tehnoloških inovacija. Između ostalog, one omogućuju udobnu, sigurnu vožnju na novoj razini i novu dimenziju sustava pomoći vozaču. Zajedno s informacijsko-zabavnim i kontrolnim sustavima zajamčeno je potpuno novo iskustvo. Na sličan primjeran način novo razvijeni dizelski motor, u kombinaciji s laganom konstrukcijom i rekordnim aerodinamičnim brojkama, u ovom segmentu postavlja nove standarde učinkovitosti, dok novi, opcijski višekomorni zračni ovjes osigurava izvanrednu udobnost i dinamiku vožnje. Kada se zbroje sve inovacije ovog modela, uključujući Active Lane-change Assistant sustav koji vozaču omogućuje skretanje u željenu voznu traku takvom lakoćom da se isto čini poput čarolije, ovu E-klasu s pravom možemo nazvati najinteligentnijom limuzinom u poslovnoj klasi.
„E-klasa ključni je model za marku Mercedes-Benz i u povijesti je učestalo redefinirao standarde u segmentu poslovnih limuzina. Sada ovu tradiciju prenosi u budućnost s mnoštvom inovacija najviše klase. Nova E-klasa poduzima još jedan korak u smjeru potpuno autonomne vožnje. Uz to, unaprjeđuje učinkovitost, sigurnost i udobnost te tijekom vožnje smanjuje razinu stresa i pojačava užitak same vožnje", kaže Prof. Dr. Thomas Weber, član Upravnog odbora kompanije Mercedes-Benz Group AG, odgovoran za istraživanja Grupe i razvoj Mercedes-Benz automobila.
Nova E-klasa je profinjena te stilski i sportski samouvjerena. U usporedbi s prethodnim modelom, njen međuosovinski razmak je porastao za 65 milimetara (2939/2874), a ukupna dužina za 43 milimetra (4923/4880).
Što se tiče motora, nova E-klasa će se prilikom početka prodaje moći naručiti s jednim od dva motora: E 200 sa četverocilindričnim benzinskim motorom i E 220 d s potpuno novim četverocilindričnim dizelskim motorom. Nešto kasnije u ponudi će se naći ostali modeli, uključujući E 350 e koji uključuje hibridnu tehnologiju. Još jedna izvedba koja će se pridružiti ponudi biti će E 400 4MATIC čiji šesterocilindrični benzinski motor razvija snagu od 245 kW (333 KS) i maksimalni okretni moment od 480 Nm. Ponuda benzinskih motora uključivat će četverocilindrične izvedbe sa snagom koja se kreće od 135 do 180 kW (183 do 245 KS) i šesterocilindričnu izvedbu koja razvija snagu od 245 kW (333 KS). Svi motori za novu E-klasu bit će opremljeni s ECO start/stop funkcijom.
Svi modeli, koji će biti u ponudi na početku prodaje, standardno će se opremati s novim 9G-TRONIC devetstupanjskim automatskim mjenjačem.
Mercedes-Benzovi novi sustavi pomoći vozaču te sustavi zaštite podižu sigurnost, udobnost i pomoć vozaču na višu razinu.