Mercedes-Benz

Nova E-klasa Coupé

15.12.2016

Sa svojim izražajnim cupéovskim proporcijama, čistim i senzualnim dizajnom i udobnosti na duge pruge za četiri osobe, nova E-klasa Coupé kombinira ljepotu i klasične vrijednosti GT modela s najmodernijom tehnologijom. Također nudi inteligenciju obitelji E-klase s potpunom integracijom pametnih telefona, široki virtualni kokpit i najnovije sustave pomoći vozaču uz između ostaloga, opciju djelomične autonomne vožnje. Snažni motori s niskom razinom emisija i udoban ovjes s prilagodljivom tvrdoćom pružaju jamstvo sportskog i agilnog iskustva vožnje.
Nakon najinteligentnije poslovne limuzine na svijetu, karavanske i All-terrain izvedbe, uspješna obitelj E-klase sada pruža dobrodošlicu novom članu: izvedbi Coupé.
Tehnički bazirana na limuzinskoj izvedbi, izvedba Coupé predstavlja slijedeći korak u evoluciji Mercedes-Benzovog dizajnerskog izričaja. Sa svojim savršenim proporcijama, novi Coupé odražava čisti, na površine orijentiran dizajn sa skraćenim linijama i senzualnim oblicima. Istovremeno istaknut i samozatajan, smanjeni dizajnerski idiom predstavlja ljepotu i eleganciju uz istovremeno isticanje sportske i luksuzne osobnosti izvedbe Coupé.
Cupéovske proporcije, tipične za Mercedes-Benz, karakterizira prepoznatljivi prednji kraj s nisko postavljenom sportskom prednjom maskom i središnjom zvijezdom, dugim poklopcem motora s istaknutim bubrezima, prema nazad pomaknuta, spuštena putnička kabina i mišićav stražnji kraj. Dinamični izgled istaknut je sa četiri bočna prozora bez okvira i nepostojanje B nosača. S ovim čistim oblicima, dizajn izvedbe Coupé odiše ozračjem luksuza i visokog stila.
Snažni i učinkoviti benzinski i dizelski motori, svi opremljeni s ECO start/stop funkcijom i sukladni Euro 6 normi emisija, osiguravaju živahne performanse i zabavu za upravljačem. Dostupne inačice uključuju novo razvijeni četiri cilindrični dizelski motor.
Prilikom početka prodaje u početku će se moći birati između jednog dizelskog i tri benzinska motora s rasponom snage od 135 kW (184 KS) do 245 kW (333 KS). Nakon toga slijediti će dodatne inačice motora i 4MATIC izvedbe.
E-klasa Coupé se u salonima očekuje u proljeće iduće godine.