Mercedes-Benz

Mercedes-Maybach S 600 Guard

04.03.2016

Mercedes je još jednom potvrdio svoju inovativnost i predanost poslu. Posebna verzija Mercedes-Maybacha je prvo vozilo s najvišom razinom balističke zaštite VR10 za civilna vozila. Navedena specifikacija podrazumijeva da karoserija i prozori automobila mogu izdržati udare metka s jezgrom od kaljenog čelika ispaljene iz jurišne puške. Kada je u pitanju zaštita od različitih vrsta eksplozivnih naprava, Mercedes-Maybach S 600 Guard također pruža maksimalnu zaštitu putnika.
Mercedes-Maybach S-klase spoj je vrhunske zaštite putnika i luksuza koji trokraka zvijezda nudi. Oklopna verzija ovog Mercedesa pruža najvišu razinu balističke i protueksplozijske zaštite koja je na raspolaganju za civilna vozila, a u isto vrijeme nudi nenadmašnu prostranost, udobnost i luksuzne značajke s posebnim osjećajem privatnosti.
Dug je 5453 mm s međuosovinskim razmakom od 3365 mm, što je 20 cm više u odnosu na dimenzije S-klase s dugim međuosovinskim razmakom. Putnici na stražnjim sjedalima imaju najviše koristi od tog povećanja, kao i od standardne opreme koja uključuje vrhunsku udobnosti i najnoviju tehnologiju
Osim novog Mercedes-Maybach S 600, Mercedes-Benz Guard trenutno uključuje S-klasu, G-klasu i GLE oklopljene modele. Mercedes-Benz uz šest svojih modela nudi i široku paletu dorade vozila za posebne zaštite od bilo kojeg drugog proizvođača.
Cijena Mercedes-Maybach S 600 Guard iznosi 470.000 eura plus državna davanja.