Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Vision Tokyo

05.11.2015


Mercedes-Benz konceptni model "Vision Tokyo" - luksuzni, autonomni automobil.
Upoznajte Mercedes-Benz Vision Tokyo, novi konceptni automobil koji nudi nove tehnološke smjernice budućeg autonomnog obiteljskog automobila. Glavna karakteristika ovoga modela je njegova unutrašnjost, tehnologija i pogonski sustav.
Ono što Mercedes-Benz zapravo želi reći ovim automobilom jest kako je ispred nas vrijeme novog alternativnog pogona u kojemu će se s vremenom upotpunosti izbaciti dizelski motori, koji će biti zamijenjeni onima na vodik i struju. Koncept koristi hibridni sustav kojeg čine gorive ćelije i  baterija. Autonomija na električni pogon je 190 km, a na vodik 790 km.
Ovaj koncept dug 4.803 mm, širok 2.100 mm i visok 1.600 mm Mercedes-Benz je opremio krovom koji je prepun senzora i kamera potrebnih za autonomnu vožnju. Dizajn je naglašenih oblina lišen bilo kakve pravilne linije.
Cjelokupni dizajn automobila rađen je kako bi se zadovoljili aerodinamični uvjeti, a ujedno i dočarala vizija automobila budućnosti. U vozilo se ulazi otvaranjem ogromnih gullwing vrata, a umjesto klasičnih sjedala mjesta su raspoređena koncentrično. Vozač ima dominantan položaj, a usprkos dojma jednostavnosti na raspolaganju su mu najnaprednija tehnološka dostignuća
Novost u odnosu na prethodni koncept model F 015 čini tzv. "HighTec" sučelje koje usred automobila prezentira trodimenzionalne objekte. Cijeli interijer se odlikuje mnoštvom svjetlosnih LED dioda i uređen je u stilu najmodernijih lounge barova.
Navedena vizija neće krenuti u serijsku proizvodnju, no tehnologija koja je predstavljena bi ubrzo mogla zaživjeti i u serijskim automobilima.