Mercedes-Benz

Novi GLC

08.07.2015

Progresivniji i sportskiji nego ikad, a pritom nečujan i učinkovit – toliko je toga moguće s najnaprednijim SUV-om svoje klase.
Neka svaka vožnja bude na potpuno novoj razini: s novim modelom GLC. Ovog mjeseca predstavljen je novi kompaktni crossover pod oznakom GLC. GLC je u osnovi nova generacija model GLK čiji je naziv usklađen s recentnom Mercedes-Benz nomenklaturom. Novo ime označuje bliskost s C-klasom na kojoj se GLC uvelike i temelji.
Udoban na putovanjima, sportski na magistrali i učinkovit u svakodnevnom životu, novi GLC nastupa suvremeno u bilo kojem automobilskom svijetu. Pomoću kontrolera sustava DYNAMIC SELECT u središnjoj konzoli možete birati između pet programa vožnje.
Veliki raspon opreme omogućava konfiguraciju SUV-a prema vlastitim željama i potrebama. Uz linije opreme AMG, EXCLUSIVE i OFFROAD eksterijer, imate mogućnost odabira sportskih, ekskluzivnih ili cross country postavki. Standardna oprema uključuje brojne detalje kao što su COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS s mogućnošću predviđanja situacija u vožnji i ATTENTION ASSIST. Od atraktivnih paketa opreme ističu se Night paket, 12 različitih boja i 15 različitih kotača do 20".
Uživajte u svakom metru visine – s novim sustavom AIR BODY CONTROL. Kontinuirano namjestiv sustav amortizacije sa zračnim ovjesom koji smanjuje ljuljanje. A za dinamični doživljaj u vožnji može se odabrati posebno prilagođen sportski modus pri kojem se znatno ublažavaju neravnine na kolniku.
Automatsko reguliranje visine omogućava veću stabilnost i smanjuje potrošnju, ovisno o brzini. Osim toga, visina vozila se na kamenitim putovima ili pri velikoj opterećenosti može prilagoditi ručno pomoću prekidača za namještanje razine. Krenuti opušteno – stići opuštenije: najbolje s novim modelom GLC.
Kupcima će ovisno o tržištu, na raspolaganju stajati nekoliko izvedbi, a za Europu su namijenjeni GLC 220d 4MATIC i GLC 250d 4MATIC, te GLC 250 4MATIC i GLC 350e 4MATIC. Dolazak ovog automobila na tržište se može očekivati do kraja ove godine, a top ponude će biti Mercedes-AMG GLC 63 kojega će pokretati 4,0-litreni V8 bi-turbo.