Mercedes-Benz

Nova C-klasa Coupé

25.09.2015

Spektakularna Coupé verzija dizajnirana je po uzoru na broj veću Coupé verziju S-klase, zbog čega je već dobila nadimak ‘Baby S-klasa Coupé’.
Mercedes-Benz proširio je svoju obitelj C-klase s Coupé verzijom. Atletski, sportski i senzualani dizajn novog Coupé-a ostavlja ugodan dojam na cesti te utjelovljuje moderni luksuz.
Najsportskija varijanta C-klase ističe se tipičnom bočnom linijom koja koso pada i proteže se sve do luka zadnjih kotača. Prednji dio koji sadrži dijamantnu masku hladnjaka i dug poklopac motora pojačava sportski upečatljiv dojam.
Istovremeno, njegova unutrašnjost podiže eleganciju i stil na novu razinu. Izbor materijala i završna obrada odaju dojam ručne izrade i naglašavaju osjećaj visoke klase i time redefiniraju moderni luksuz: sportski duh bez kompromisa, udobnost i otmjen stil. Vozač i putnici mogu uživati u ambijentu koji je na tragu C-klase limuzine, ali ga podiže na novu, sportsku razinu.
Uz 80 milimetara duži međuosovinski razmak, C-klasa Coupé je 95 milimetara duža i 40 milimetara šira od prethodnika, a povećani volumen vozila stvara više prostora za vozača i suvozača. Dinamički konfigurirano podvozje, lagana konstrukcija, izvrsna aerodinamika i visoke performanse učinkovitih motora upotpunjuju savršenu sliku. Coupé ima cijelo bogatstvo opreme u serijskim paketima. AMG Line je dostupan kao alternativa i dodatno naglašava dinamiku Coupé-a
Spektar snage kreće se od 1.6-litarskog četiricilindarskog motora u C 180 s 115 kW/156 KS do dvolitrenog C 200 (135 kW/184 KS) i C 250 (155 kW/211 KS), odnosno C 300, isto tako obujma dvije litre, ali sa izlazom od 180 kW/245 KS. Oba dizelska modela opremljena su poboljšanim četverocilindrašima koji razvijaju 125 kW (170 KS) ili 150 kW (204 KS) te su opremljeni ekološki prihvatljivom SCR tehnologijom (selektivna katalitička redukcija) doradoe ispušnih plinova. U usporedbi s prethodnikom troši do 20 posto manje goriva.
Nova C-klasa u Coupé izdanju je bez sumnje jedan od najatraktivnijih Mercedesa na tržištu. Automobil u prodajne salone stiže u prosincu 2015. godine, a svjetsku premijeru će imati u rujnu na IAA u Frankfurtu.