Mercedes-Benz

Početak prodaje nove Mercedes-Benz C-klase

27.07.2018

Sadašnja generacija C-klase je najprodavaniji Mercedes-Benz model već četvrtu godinu za redom. Prošle godine je diljem svijeta prodano 415.000 jedinica. C-klasa se proizvodi u četiri tvornice na četiri kontinenta. Matična tvornica je u Bremenu (Njemačka), a ostale su East London (Južna Afrika), Tuscaloosa (SAD) i Peking (Kina). C-klase na tržište RH dolaze iz Bremena.
C-klasa novog izgleda kombinira emocije s inteligencijom. Izgled vozila je posebno definiran njegovim prednjim dijelom te dizajnom prednjih i stražnjih svjetala.
U novoj izvedbi, AMG Line linija opreme standardno uključuje prednju masku u obliku dijamanta. Prednji branici su redizajnirani za sve linije opreme. Ovaj novi dizajn čini da EXCLUSIVE vanjština bude još izražajnija te da AVANTGARDE vanjština ima još dinamičniji karakter. Prednja maska uključuje srebrnu ukrasnu traku (standardno), kromiranu ukrasnu traku (u kombinaciji s AVANTGARDE vanjštinom) ili trodijelnu kromiranu ukrasnu traku (EXCLUSIVE vanjština). U kombinaciji s AMG Line vanjštinom, vozilo uključuje AMG prednji donji spojler s novom geometrijom, a straga umetak s izgledom difuzora ima novi dizajn. Stražnji branik limuzine i karavana ima novi donji dio dok se geometrija, ukrasni elementi i obrub ispušnih cijevi mijenja ovisno o odabranoj opremi i izvedbi motora.
Dizajn prednjih i stražnjih svjetala definiran je jasno izraženim konturama. Ekskluzivno izvedeni detalji jasno su uočljivi i ističu moderan karakter. C-klasa standardno dolazi s halogenim prednjim svjetlima s integriranim LED dnevnim pozicijskim svjetlima. Opcijski su dostupna LED High Performance prednja svjetla uključujući posebno čist dizajn njihove unutrašnjosti. Po prvi puta za ovaj model su dodatno dostupna MULTIBEAM LED prednja svjetla s ULTRA RANGE dugim svjetlima (pogledajte detalje u nastavku).
Ponuda boja je proširena dodatkom Mojave srebrne metalik i smaragdno zelene metalik boje za limuzinsku i karavansku izvedbu.
U trenutku predstavljanja na raspolaganju su svi pogonski agregati, osim hibrida koji se očekuje iduće godine, a isti podrazumijevaju i dva potpuno nova motora u C-klasi. Kod benzinaca se radi o novom M264 benzincu u dvije zapremine, 1.5 i 2.0 litarski pri čemu je manji potpomognut „soft-hibrid“ pokretačem-generatorom koji benzincu snage 136kW pomaže sa dodatnih 10kW što sustavu omogućuje ukupnu snagu od gotovo 200 KS. Novi je motor opremljen i podešavanjem bregastih osovina i patentiranom CONICSHAPE tehnologijom obrade cilindara a sve u cilju povećavanja efikasnosti smanjivanja trenja i potrošnje i emisija. Dizelska novost je OM654, najnoviji Mercedesov dizel, predstavljen u E-klasi.