Mercedes-Benz

Nova Mercedes-Benz A-klasa Limuzina

26.07.2018

Obitelj kompaktnih automobila iz Mercedes-Benza nastavlja rasti: A-klasa Sedan bit će predstavljena krajem 2018. godine. Ova limuzina sa četiri vrata ima međuosovinski razmak od 2729 milimetara i proporcije dinamične, ali istovremeno i kompaktne limuzine s kratkim prednjim i stražnjim prevjesima. U vrhu je svog segmenta glede prostora za glavu na stražnjim sjedalima.
Usto, ovaj limuzinski model ima poznate prednosti A –klase koje podrazumijevaju moderne i učinkovite motore, visoku razinu sigurnosti zahvaljujući tehnološki naprednim sustavima za pomoć vozaču iz S-klase te intuitivni i pametni MBUX - Mercedes-Benz User Experience informacijsko-zabavni sustav. Uz koeficijent otpora zraka Cd od 0,22 i prednju površinu od 2,19 m², nova A-klasa Sedan ima najmanji otpor zraka od svih velikoserijskih vozila na svijetu i time izjednačava svjetski rekord modela CLA Coupé.
Ovaj novi model prvi put će biti predstavljen javnosti na Pariškom salonu automobila (4. do 14. listopada 2018.). Mercedes-Benz predstavio je već model A-klase L Sedan na ovogodišnjoj izložbi Auto China u Pekingu koja je održana u travnju. Ovaj limuzinski model ekskluzivno je razvijen i kao model dužeg međuosovinskog razmaka za kinesko tržište i također se tamo ekskluzivno proizvodi.
Osnovni model je već bogato opremljen. Standardne značajke uključuju MBUX – Mercedes-Benz User Experience infotainment sustav s dodirnim zaslonom te sustave pomoći u vožnji kao što su Active Brake Assist i Active Lane Keeping Assist. Usto, A-klasa Sedan može se specificirati s linijama opreme Style, Progressive i AMG Line, Night paketom, kao i dodatnom opcijskom opremom.
Sljedeći motori bit će dostupni prilikom početka prodaje A-klase Sedan:
A 200 (120 kW/163 KS, 250 Nm); sa 7G-DCT mjenjačem s dvije spojke (kombinirana potrošnja goriva 5,4-5,2 l/100 km, kombinirane CO2 emisije 124-119 g/km)
A 180 d (85 kW/116 KS, 260 Nm); sa 7G-DCT mjenjačem s dvije spojke (kombinirana potrošnja goriva 4,3-4,0 l/100 km, kombinirane CO2 emisije 113-107 g/km).